Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Castle szereplők

 

 

Nathan Fillion (Richard Castle)

 

 

Nathan Fillon 1971. március 27-én született a kanadai Edmontonban.

A kanadai születésű színész eredetileg tanárnak készült az Albertai Egyetemen, később egy színjátszó csoportban kezdett színészi karrierje kibontakozni, majd New Yorkban és Los Angelesben próbált szerencsét.

Több sorozatban és mozifilmben is játszott, például a Született feleségekben és a Ryan közlegény megmentésében is, sőt a musicalekben is szerepelt. Emmy díjra is jelölték.


A sorozatban Fillon alakítja a főhőst, Richard Castle-t, a bestseller írót, aki két feleséggel a háta mögött, 15 éves lányával és anyjával él együtt. Castle, miután megölte leghíresebb karakterét és befejezte sikerkönyvét, nagy szükésge van új inspirációra. Mikor megismeri Kate Beckettet, rájön, hogy megtalálta következő múzsáját.

A sok-sok évnyi kutatásnak, amit bűnügyi regényei megírásához folytatott, élesben is hasznát veheti. Castle-nak most lehetősége van arra, hogy különleges ismereteit és gyakorlatát bűnügyek megoldásában is kamatoztassa, Beckett nyomozó legnagyobb bosszúságára

 

 

Stana Katic (Kate Beckett)

 

Stana Katic szerb és horvát szülők gyermekeként született Kanadában. Chicagóban tanult színészetet, négy fivére és egy nővére van. Az angol mellett szerbül, horvátul, bosnyákul, szlovénül, olaszul és franciául is beszél.

A színésznőt Hollywood egyik legkeresettebb tehetségének tartják, aki vásznon, a képernyőn és a színházban egyaránt remek alakítást nyújt. Dean Devlin, a Függetlenség Napjának producere azt mondta róla: “ Gyakran fogják még ezt a nevet hallani, mert hamarosan nagyon nagy sztár lesz!”

Katic játszott már Samuel L. Jacksonnal, Morgan Freemannal és egy James Bond filmben is szerepelt. De a sorozatkedvelők a 24-ben, a Főnökben, a Vészhelyzetben és a CSI Miamiban is láthatták.

A soroazatban ő Kate Beckett nyomozó megformálója. Beckett erős és okos nő. Hogy Castle-lal kell dolgoznia, kezdetben nagyon frusztrálja, de egy idő után megszokja jelenlétét. S bár sokszor az agyára megy, tudja, hogy jó csapatot alkotnak.

 

 

Molly Quinn (Alexis Castle)

 

1993. október 8-án született Texasban. Pici gyerekkora óta színészkedik.

Hatévesen a Hattyúk tavában lépett először színpadra, később egy nyári filmtáborban erősödött meg benne az érzés: színész akar lenni. A színistúdióba, ahová járt, hamarosan tanárai számára is világossá vált, hogy Molly nagyon tehetséges, és hamarosan munkát is ajánlottak neki Los Angelesben. Molly filmes karrierje 2008-ban kezdődik el igazán, színészi képességeit a kritikusok szerint a The Sacrifice című drámában csillogtatta meg először. A Castle az első nagy tévés szerepe, de rajongói láthatták már a Walk Hard: The Dewey Cox Story és a My One and Only-ban is Renée Zellweger mellett.

A sorozatban Castle lányát, a 15 éves Alexist alakítja, aki koránál jóval érettebb, és sokkal jobban kijön a felnőttekel, mint a kortársaival. Alexis olyan környezetben nőtt fel, ahol a vacsoraasztali beszélgetések nem éppen a megszokott témák körül forogtak. Alexis ezért úgy lázad, hogy megpróbál normális maradni.

Sokkal inkább érdekli fizika könyve, mint a sminkelés, bölcsességével és éleslátásával mindig elkápráztatja apját. Néha nehéz megmondani, vajon kettejük közül, ki a szülő és ki a gyerek, de Castle mindig ott van, ha Alexisnek szüksége van rá.

 

 

Susan Sullivan (Martha Rodgers)

 

A kétszeres Emmy és Golde-Globe jelölt Susan Sullivant a tengerentúli tévénézők már nagyon jól ismerik.

New Yorkban tanult színészetet, a Broadway színpadain a világirodalom jelentős darabjaiban szerepelt- például a Három nővérben, a Ványa bácsiban vagy a Machbetben. Színészi munkája mellett különböző alapítványok munkájában is részt vesz, például ő az amerikai hospice alapítvány szóvivője. Sullivan az USA mindkét partján otthon érzi magát, férjével a neves amerikai pszichológus, íróval, Dr. Connell Cowannal, az év egy részét a keleti, a másikat a nyugati parton töltik.

A színésznő Martha Rodgerst, Castle anyját alakítja, aki egykor a Brodway színpadain játszott, de igazán soha nem vitte olyan sokra, mint ahogy ő azt gondolja. Még ma is állandóan a reflektorfényt keresi. Miután volt férje kiforgatta vagyonából kénytelen összeköltözni fiával, Castle-lal és unokájával, Alexisszal. Úgy érzi, az ő feladata az, hogy Catle-t a földön tartsa. Ő az, aki keresi a rossz kritikákat, és biztos, hogy szóvá teszi, mikor Castle könyve néhány helyet zuhan a bestseller listán. Persze mindezt csak szeretetből teszi- a maga sajátos módján.

 

 

Tamala Jones ( Lanie Parish)

Tamala Jones mind drámai, mind komikus szerepekben megcsillogtatta már tehetségét.

20 évesen debütált a filmvásznon és még ugyanabban az évben tévés szerepekkel is megtalálták, többek között a Vészhelyzet című sorozatban is feltűnt. Attól kezdve televíziós sorozatokban és mozifilmekben is rendszeresen szerepet kapott, sőt producerként is kipróbálta már magát.

A soroaztban Lanie Parish, orvosszakértőt alakítja, aki választott szakmája ellenére, egy melegszívű, barátságos, nyitott személyiség. Beckett barátjaként azon kevés emberek egyike akire Becket hallgat. És az egyetlen ember, aki felfigyel Becket és Castle közti kapcsolatra is.

 

 

Seamus Dever (Kevin Ryan)

 

1976. július 27-én született a Michigan állambeli Flintben.

Dever az Arizonai Egyetemen végzett színház szakon, majd a neves Carnegie- Mellon Egyetemre és a Moszkvai Művészeti Egyetemre járt. Los Angeles színházba járó közönsége előtt már jól ismert, ő játszotta a pszichopata Alexet a Mechanikus Narancs színpadi változatának Los Angeles-i premierjén. Ezzel a szereppel komoly sikereket ért el, és megkapta a Los Angeles-i dramakritikusok díját is. Számos sorozatban is megfordult már epizódszereplőként, például a CSI sorozatokban .

A Castle-ban Ryan nyomozót alakítja, aki Esposito társa Beckett csapatában. Sármos, kedves, gyors, éleselméjű és nagy tárgyi tudással bír. Ő és Esposito állandóan kötekednek Beckettel, de, ha úgy hozná a sors, bármit megtennének érte.

 

 

John Huertas (Javier Esposito)

 

Jon Huertas nem ismeretlen már a tévénézők körében, hisz számtalan sorozatban feltűnt.

Játszott többek között a Szökés, NCSIS, CSI vagy a Terminátor: Sarah Connor Krónikái című soroaztokban, de szerepelt az Otthon, biztonságban című filmben is, mely a elnyerte a legjobb film díját a 2006-os Sundance Filmfesztiválon.

A New yorki Musical Színházban is játszott, s a mai napig zenél, saját számaival szokott fellépni. Huertas nyolc évig szolgált az amerikai hadseregben, megjárta az Öböl-háborút is.

A sorozatban Esposíto nyomozót alakítja, aki a gyilkossági csoport tagja. Mindig van egy Beckettnek tartogatott, cinikus megjegyzés a tarsolyában, és élvezettel figyeli, ahogy Castle bosszantja főnökét. Esposito folyton vitázik társával, Ryannel az éppen aktuális nyomozás homályos részleteiről, de ők ketten nagyon közel állnak egymáshoz, és mindig kiállnak egymásért.

 

 

Ruben Santiago- Hudson (Roy Montgomery)

 

A színész egy igazi multitalentum, aki nemcsak színészként, de forgatókönyvíróként és renezőként is bizonyított már.

A színész íróként és rendezőként is szép sikereket könyvelhet el, a Lackawanna Blues forgatókönyvéért számos díjat- köztük Emmy és Golden Globe díjat is kapottt, rendezésért pedig Tony-díjjal jutalmazták. A filmvásznon olyan színészek partnereként láthattuk már, mint Halle Berry, Russel Crowe, Denzel Washington, Demi Moore vagy Kevin Costner.
Négy gyermek édesapja. “Minden elismerésem közül a legfontosabb, hogy Apa és Férj lehetek"- mondta egy interjúban.

A sorozatban Becket nyomozó főnökét, Montgomery kapitányt alakítja, aki elismeri Beckett elszántságát és szorgalmát, de azért szereti közelről szemlélni a dolgokat és saját szemével meggyőződni arról, hogy tényleg minden rendben megy-e. Jól szórakozik azon, ahogy Castle bosszantja Beckettet, de nagyra értékeli azt is, milyen hatékonyan tudnak együtt dolgozni.